Google+ mavisce paylaşımlar: Çıtır Börek

15 Şubat 2018 Perşembe

Çıtır Börek


Kat kat, çıtır çıtır böreğimizin tarifi şöyle

Malzemeler
1 kutu krema
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 şişe soda
6 adet yufka
Yapılışı 
Krema, yağ, su ve soda 
bir kaba alınıp çırpılır. 
1 adet yufka uygun bir zemine serilir. 
Hazırladığımız karışımdan bir miktar
yufkanın her tarafına sürülür.
İkinci yufka üzerine serilir.
Aynı işlem yapılır.
Bu şekilde 6 yufka üst üstte aralarına hazırladığımız 
harçtan sürülerek hazırlanır.
İstenilen büyüklükte kesilir.
Ben 24 eşit parça olacak şekilde kestim.
Geniş tarafına peynir konularak sarılır.
1/2 su bardağı yağ ve 1 su bardağı su 
derince bir kaba konur ve börekler
Tek tek olacak şekilde bu karışıma
 batırılıp çıkarılır ve fırın tepsisine dizilir.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun!....






Yorum Gönder